RECEPTA DE COLLITA PROPIA
Pastís de pastanaga
Ingredients:
– 3 ous
– 200 g de sucre panela
– 240 g d’oli de gira-sol o oli d’oliva suau
– 280 g de farina d’espelta integral
– 400 g de pastanaga ratllada
– 200 g de nous trossejades
– 12 g de llevat natural en pols
– 8 g de canyella
EXPLIQUEU-NOS COM US QUEDA
Pastís de pastanaga
Procediment:
Primerament ratllem la pastanaga. Muntem les clares a punt de neu. Seguidament s’agrega la panela amb els rovells i deixem augmentar 3 cops la mida. Afegim l’oli gradualment i continuem batent fins que s’integri a la mescla. Tamisem la farina, el llevat i la canyella i ho agreguem a la barreja. S’afegeix la pastanaga ratllada i les nous.
Per acabar, integrem les clares muntades a punt de neu amb una espàtula.
Pintem el motlle amb oli o ghee i farina.
Emmotllem la massa i la posem al forn (pre escalfat) a 180º durant 45-50 minuts.
Per comprovar si el pastís ja és cuit punxem la massa amb un escuradents. Si no surt humit és que ja està fet.